بخاری گازی بدون دودکش بخریم یا با دودکش!

با شروع فصل سرما این سوال همیشه مطرح می‌شود که آیا از بخاری گازی بدون دودکش استفاده کنیم یا نه!

در حال حاضر بخاری‌گازی به دو صورت بخاری‌گازی با دودکش و بخاری گازی بدون دودکش در بازار است؛ که با آگاهی از چگونگی کارکرد هر یک از آن‌ها می‌توانیم انتخاب مناسبی برای منزل یا محل کار داشته باشیم. 

فرایند تولید گرما و عملکرد بخاری گازی چگونه است؟

مکانیزم سوخت در بخاری‌گازی به این شکل است؛ زمانی که شیر گاز را باز می‌کنیم گاز وارد محفظه مخصوص شعله شده و با اکسیژنی که در محیط است ترکیب و در نهایت با جرقه شعله تولید می‌شود؛ که از این فرآیند دو محصول که اولی شعله و گرما و دومی گاز خطرناک مونوکسید کربن تولید می‌شود البته این فرایند در همه بخاری‌ها یکسان است.

بخاری‌گازی دودکش دار

در بخاری‌گازی دودکش دار فرایند تولید گرما به همان شکل که در بالا ذکر شده، تولید می‌شود. با این تفاوت که اکسیژن فراوان از محیط گرفته می‌شود و گاز منو اکسید حاصل این فرآیند از طریق دودکش به بیرون هدایت می‌شود؛ پس باید در نصب و راه‌اندازی بخاری‌گازی استانداردهای لازم را رعایت کرد و از آنجایی‌ که در ساختمان‌های امروزی فاصله لوله دودکش تا کلاهک بسیار زیاد است امکان مسدود شدن مسیر وجود دارد پس باید اطمینان کامل از باز بودن مسیر لوله بخاری و قرار گرفتن درست کلاهک داشته باشیم. در برخی موارد مشاهده شده که از بخاری دودکش دار، بدون دودکش استفاده کرده‌اند و یا دودکش بخاری را به سمت ظرفی از آب هدایت کرده که این اعمال بسیار خطرناک است چرا که منجر به سوخت ناقص و افزایش بیش از حد گاز منو اکسید کربن داخل محیط می شود.

در کجا از بخاری گازی استفاده کنیم؟

همان طور که در بالا گفته شد در روند ایجاد گرما و حرارت در بخاری گازی، اکسیژن مصرف می‌شود. یک اشتباه رایج مردم این است که اغلب تصور می‌کنند دودکش، اکسیژن محیط را تامین می‌کند در صورتی که دودکش فقط گاز منوکسید کربن تولید شده را به خارج هدایت می‌کند.

پس کارشناسان توصیه می‌کنند که از بخاری گازی در فضاهای بسته و کوچک استفاده نکنید و در مکان‌هایی که تبادل هوا با فضای آزاد امکان‌پذیر بوده یا اتاق‌های بزرگ، استفاده از این وسیله توصیه می‌شود. البته استفاده از بخاری گازی در حمام اکیدا ممنوع است.

بخاری گازی بدون دودکش

فرایند تولید گرما در بخاری گازی بدون دودکش با بخاری دودکش دار یکسان است؛ اما با این تفاوت که به جهت نوع طراحی برنر، فرآیند ترکیب سوخت و اکسیژن، شعله حاصله با راندمان بالا تولید شده و سبب کاهش قابل توجه منو اکسید کربن در بخاری مذکور می‌شود.


فرایند سوخت در بخاری گازی بدون دودکش چگونه است؟

تکنولوژی بکار رفته در بخاری‌های گازی بدون دودکش عملکرد تولید شعله را بهینه کرده به‌طوری‌ که ترکیب اکسیژن و گاز به تناسبی انجام می‌شود که در تولید شعله کمترین اکسیژن و گاز با هم ترکیب‌شده و بیشترین شعله و حرارت ممکن را داریم و چون فرایند سوخت کامل است مونوکسید کربن کمتری نیزتولید می‌شود که میزان تولید این گاز در مقایسه با بخاری گازی دودکش دار بسیار ناچیز است.

در حالی‌ که در مدل‌های دارای دودکش این گاز به بیرون هدایت می‌شود اما قسمتی از گاز مونوکسید کربن در فضا باقی‌مانده و به مراتب خطرات بیشتری دارد در حالی‌ که در بخاری گازی بدون دودکش تولید گاز منوکسید کربن به‌مراتب بسیار کمتر از بخاری گازی دودکش دار است.

سیستم ایمنی بخاری گازی بدون دودکش (ODS) چیست؟

 ترموکوبل در بخاری گازی بدون دودکش به دلیل آلیاژ بکار رفته در آن از حساسیت بیشتری در مقایسه با سایر ترموکوبل‌ها برخوردار است به‌نحوی‌که با کم شدن شعله، این قطعه وارد عمل می‌شود و بلافاصله جریان گاز قطع می‌شود.

با توجه به حساسیت سیستم ODS بخاری گازی بدون دودکش درصورتی‌که اکسیژن محیط به زیر ۱۸% برسد بخاری‌گازی خاموش می‌شود و با این سیستم ما همواره اطمینان خاطر از ایمنی عملکرد بخاری‌گازی داریم

  • نویسنده : admin
  • منتشر شده در : گرم کننده ها
  • تاریخ ایجاد : 2020-03-08
  • بازدید: 456
  • نظر : 0
تگ ها : بخاری گازی

ارسال نظر